הנה כמה דברים שלמדתי על מיגרנות (לא עלינו, טפו-טפו-טפו):
1. מיגרנות יכולות להיווצר בגלל שלל סיבות כמו רגישויות ואלרגיות, שינויים הורמונליים (למשל לפני ובזמן המחזור), הפרעות שינה, עומס, לחץ, חרדה ועוד- אצל כל אחת זה שונה! יותר מכך, התחושה ותופעות הלוואי שמתלוות להתקף הן שונות מאחת לשניה. הכאב יכול להופיע בתדירויות, עוצמות ומקומות שונים בראש, חלק סובלות מבחילות והקאות וחלק לא, יש שרגישות לאור ויש שלא ואצל חלק זה משפיע על הראייה.
2. אין טיפול אחד שמתאים לכולן. אל יאוש! יש שלל שיטות קונבנציונליות ואלטרנטיביות לטיפול במיגרנות וחשוב לזכור שלא כל טיפול מתאים לכל אחת. יש אפשרויות טיפול רבות ומגוונות כמו שיאצו, דיקור, טווינה, דמיון מודרך, הימנעות ממאכלים מסוימים, מריחואנה רפואית, יוגה, מדיטציה, היפנוזה, פסיכותרפיה גופנית, משככי כאבים למיניהם ועוד (מוזמנות לכתוב לי אם שכחתי משהו).
מה שעבד לי, היה תהליך בשיטת גרינברג ובגלל שהטיפול היה כל כך יעיל, החלטתי ללמוד את השיטה כמקצוע ולהעביר את מה שלמדתי הלאה.
3. סטרס תמיד מחמיר (ואפילו יוצר) את ההתקף.
4. אצל נשים רבות, המיגרנות כלל לא מתחילות בראש, אלא ממתח שרירי בשכמות, כתפיים, לסת, קרקפת או בצוואר.
5. נשימה עמוקה והרפיית מאמץ מיותר יכולות לעזור לגוף להתמודד עם הכאב.
6. דרך תשומת לב לגוף, אפשר לזהות מראש ולעצור את המיגרנות. ותשומת לב לגוף זה משהו שאפשר לתרגל.
7. טיפול ממוקד להפסקת המיגרנות לא חייב להיות תהליך ארוך וממושך.
8. מיגרנות הן דבר מפחיד ושואב, אבל אסור לנו לשכוח שיש גם חיים בין התקף להתקף. אנחנו הרבה יותר מהכאב שלנו והמיגרנה לא חייבת להגדיר אותנו. היקום מרוויח כשאת משקיעה,מפרגנת, מכילה, מפנקת ואוהבת את עצמך. זו תמיד התחלה טובה.
Feel good Do good
שירה זיו (נצר לשושלת של מיגרניסטים, מיגרניסטית (לשעבר) ומטפלת)
050.9020401
טיפולי גוף ונפש
במרכז תל אביב.
(נכתב בלשון נקבה, אך מתייחס לכל המגדרים)